Matteo Amoroso

Titel: Specialist i plastikkirurgi
Specialist i plastikkirurgi sedan år: 2015
Akademisk titel/erfarenhet: MD. PHD.
Förtroendeuppdrag och övriga medlemskap: Sveriges Läkarförbund (SLF) Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF) Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi (SFRM)

Dr. Matteo Amoroso är legitimerad läkare sedan 2009 och certifierad specialist inom rekonstruktiv och estetisk Plastikkirurgi sedan 2015 både i Sverige och Italien.

Matteo påbörjade sin karriär som specialistläkare i plastikkirurgi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg 2015 och vidareutbildade sig därefter utomlands på flera kända sjukhus runtom i världen. Han genomförde 2017 ett 1-årigt Fellowship i avancerade mikrokirurgiska rekonstruktioner på China University Medical Hospital i Taiwan. Under 2018 fördjupade han sina kunskaper ytterligare inom supermikrokirurgi och lymfödemkirurgi på Hiroshima International Lymphedema Center i Japan samt på Asan Medical Hospital i Seoul i Södra Korea. Dr. Matteo Amoroso har en bred plastikkirurgisk kompetens och sedan 2021 arbetar han med rekonstruktiv plastikkirurgi på ett Universitetssjukhus i Stockholm.

Vid sidan av sin kliniska aktivitet har han bedrivit flertalet forskningsprojekt och i april 2021 disputerade han vid Sahlgrenska akademin i Göteborg med en doktorandavhandling om Tissue engineering och Mikrokirurgi.

Dr. Matteo Amoroso har ett särskilt intresse för Estetisk Plastikkirurgi som utföra på Diamond Plastikkirurgi kliniken sedan 2023.