E-post: richard.a.lewin@gmail.com
Telefon: 031 - 18 19 00

-Elite Clinic Borén & Lewin Plastikkirurgi
Odinslundsgatan 25
412 66 Göteborg
Övriga anslutna kirurger

Richard Lewin

Titel: Plastikkirurg
Specialist i plastikkirurgi sedan år: 2010
Profilområde inom estetisk kirurgi: Bröstkirurgi
Förtroendeuppdrag och övriga medlemskap: Ordförande i SFEP.

Dr Richard Lewin föddes 1976 i Göteborg och genomgick läkarutbildningen i samma stad. Efter en kort tid på ortopeden påbörjades utbildningen till plastikkirurg på Sahlgrenska universitetssjukhuset 2005.
På Sahlgrenska universitetssjukhuset var han överläkare i rekonstruktiv plastikkirurgi med flera olika uppdrag genom åren. Bland annat som vårdenhetsöverläkare med ansvar för öppenvårds plastikkirurgin och senare Sectionschef för den plastikkirurgiska avdelningen men även ansvarig för bröstförminskningskirurgi och bröstrekonstruktioner efter bröstcancer och missbildningar.

Bedrev forskning kring bröstreduktioner, rekonstruktioner av bröst efter cancer, missbildningar och rekonstruktioner vid ärftlig för bröstcancer. Är föredragshållare på plastikkirurgiska kongresser världen över. Har särskilt kunnande i all bröstkirurgi är en av Sveriges mest kunniga när det kommer till bröstförminskande kirurgi och direktrekonstruktioner efter bröstcancer och gjorde sin avhandling i ämnet bröstförminskande operationer.
Påbörjade sin estetiska utbildning hos professor Claes Lauritzen 2007 och arbetade deltid på Specialistkliniken 2010-2012. Fortsatte sedan med arbete på Art Clinic från 2012 till 2017.
Åkte till Australiens västkust och arbetade i Perth hos två av Australiens mest välkända plastikkirurger, Dr Tim Hewitt och Dr Mark Lee mellan 2017-2018 för att lära sig mer om näsplastiker, facelift, halslyft och en särskild teknik för bröstrekonstruktioner.

Här hittar du Richard Lewin