Skip to content

Pumping parties kan efterlämna kvinnor med infektioner, missfärgningar och vävnadsskada

februari 10, 2016

Plumping parties lämnar kvinnor med infektioner, missfärgningar och förlust av vävnad

SAN ANTONIO – De lovar att släta ut rynkor, fylliga läppar eller öka din baksida för mycket mindre än vad de flesta certifierade plastikkirurg läkare gör. Dennna illegala praxis att injicera kunder med icke-kirurgiska silikon och andra av FDA, icke-godkända ämnen kallas ”pump parties.”

Enligt San Antonio kontor FBI, är pump parties på uppgång under det senaste året.

FBI-agenten Michelle Lee sade, ”Offren kommer från alla samhällsskikt. Sjuksköterskor, lärare, stay-at-home moms”

En San Antonio kvinna (pseudonym: Nancy) upptäckte att allt som glimmar är inte guld. Nu vill hon dela med sig till andra av sina erfarenheter.

”Jag var desperat. Jag ville ha en rumpa”, sa Nancy.

Nancy säger att förra året bjöd hennes vän henne till en pump party som ägde rum inne i San Antonio på ett vanligt hotellrum. Nancy ville förbättra sin baksida, så hon valde stuss injektioner vanligtvis kallas ”booty shot.”

Nancy sade kvinnan som gav injektionerna inte var legitimerad läkare och priserna för icke-invasiva kosmetiska behandlingar var mycket billigare. Inte långt efter att ha fått injektionerna, säger Nancy hennes baksida började expandera och missfärgningar uppträdde.

”Den första veckan började med härdning och jag skulle ha ont när jag skulle sitta ner”, sa Nancy. ”Huden började gå mot lila, blåaktig och området liknade celluliter, fast värre, som jag aldrig haft i det förflutna.”

I december 2014 blev South Texas spa ägare Elva Navarro dömd till tre års fängelse efter att en kund som hon injicerade med flytande silikon dog.

Eftersom förövarna rör sig ofta från stad till stad, kan FBI nu bistå lokala brottsbekämpare att spåra dem som tjänar på att injicera kosmetiska behandlingar utan licens.

”Förövarna är medvetna om att de tjänster som de tillhandahåller är farliga. De inser att det är mot lagen och de gör det för att göra en vinst,” sade Lee. ”Vi har personer som använder och injicerar silikonvätska, som är en kommersiell kvalitets produkt som aldrig varit avsedd att införas i kroppen eller konsumeras. Det är faktiskt produkter att används inom byggindsutrin. Den typ av fog-tätnings silikonmaterial du skulle använda på ditt fönster eller till ditt badkar, men vi har också sett en oljesubstans. ”

San Antonio certifierad plastikkirurg Dr Thomas Jeneby säger att dessa ämnen kan lämna patienter med infektioner, vävnadsmissfärgningar, vartömningar och även förlust av vävnad. Han säger att det finns en svart marknad för Botox och fillers.

Även om vissa produkter kan vara godkända, kan en behandling av olicensierade vårdpersonal producera skrämmande resultat.

”Jag har reopererat patienter som haft bröstimplantat där ett stuss implantat var tänkt att vara”, förklarade Dr. Jeneby.

Inte alla fuskverk jobb kan fastställas. Dr. Jeneby säger att i Nancy fall finns det inget som säger exakt vad som finns inuti hennes kropp. Journalhandlingar saknas! Patientsäkerhetstänkande lyser med sin frånvaro.

”Det är den stora frågan. Jag är den som har att städa upp – försöka återställa. Om du skickar dessa människor till en Magnetkamera, lyser materialen med samma färg, ljust vitt. Det kan vara motorolja eller kan vara tätningsmedel från ett badkar ”, säger Dr. Jeneby.

Om det finns en sak Nancy lärt, ”du får beroende. Det är något du kan inte sluta”

När det gäller att spara pengar, visar det sig i slutändan att hon betalade ännu mer. Hon råder alla som vill göra kosmetiska förbättringar att göra sin efter forskning och spara ihop tillräckligt med pengar tills du har råd att se en certifierad plastikkirurg läkare.

”Det är inte värt att riskera livet eller sitt utseende, och vad värre är, skadan är permanent. Det är inte reversibel”, sade Jeneby.

Experter säger att du bör alltid kontrollera att din läkare är certifierad/ legitimerad och har specialistexamen i Plastikkirurgi och i god status. Forskning på webbplatser som American Society of Plastic Surgeons (eller www.sfep.se   red. anmärkning) Oavsett ingrepp du söker, ta dig tid att göra din efterforskning, granska patienters vittnesmål och kirurgens medlemskap i plastikkirurgisk specialist förening.

 

 

Läs hela artikeln är

http://foxsanantonio.com/news/local/pumping-parties-leaving-women-with-infections-extrusions-and-loss-of-tissue