Skip to content

”Mommy makeover” leder tillväxten i plastikkirurgi

december 27, 2014

November 15, 2014

Matthew Raggatt   canberratimes.com.au

Mammor har toppat plastkirurgernas operations listor senaste tiden, då de söker för bukplastiker och annan kosmetisk kirurgi efter att barnafödande perioden är över. Dr. Matthew Raggatt säger låga räntor har bidragit till ökningen.

Jobb nedskärningar kan ha tvingat en del i Canberra att dra in på utgifterna, men det har inte stoppat en ökning av antalet mammor som önskar få en bukplastik.
Det är det snabbast växande plastikkirurgiska ingreppet för ett antal av stadens plastikkirurger, medan bröst lyft och ansiktslyftningar också är populära.

Dr. Alastair Taylor ägare av Canberra Aesthetic Plastic Surgery säger att han nu ser ca 60 mödrar per år som ville ha bukplastik, som innebär att man ta bort överskotts huden och syr muskelbukarna tillsammans, viket är en ökning med 50 procent jämfört med fyra år sedan.

”Det är inte huden som är problemet, det är muskel korsetten som är förslappad och de får ont i ryggen. När du syr ihop musklerna på kvinnorna igen är det som att injicera dem med 50.000 volt,” säger Dr Taylor.
”Det gör inte bara att de ser bättre ut, de mår bättre också, och de hade inte väntat sig det.”
”Den offentliga skam man kanske kände förut för att ha gjort plastikkirurgi, har försvunnit”, säger Dr Taylor.
”Räntorna är låga och när nu möjligheterna finnes, så investerar människor i sig själva också”.

Plastik och kosmetik kirurgen Vlad Milovic sade hans boom ingrepp är ett ”mommy makeover” paket, som kombinerar en bukplastik med en bröstförstoring för kvinnor som vill återvända till sina före-bebis former .
”Sedan 2008, har mommy makeovers gått upp 30-40 procent”, säger han.
”Nivån av tillfredsställelse är extremt hög och kvinnorna kan se resultatet direkt.”
Dr Milovic förtydligar att under de två årtionden han har praktiserat, har tummytucks/bukplastiker gått upp cirka 20 procent bara under de senaste tre åren, bröst lyft ökat med cirka 20-30 procent, medan övre ögonlocket och undre ögonlocks plastik har stigit med 30 procent.

Michelle Hicks, 34, en av Dr Milovic’s ”mommy makeover” patienter, säger plastikingreppet i september har förändrat hennes liv.
”Jag har så mycket mer självförtroende, min självkänsla går genom taket, det är fantastiskt att komma i de kläder jag har inte kunnat komma i på år”, säger Ms Hicks.
Denna Charnwood tvåbarnsmor nämner att Plastikkirurgin kostar ungefär $ 25.000 och resultatet har gjort henne ungefär fyra kilo lättare, och hon har sedan dess förlorade ytterligare 10 kg med hjälp av en förändring av kosten.

Hon säger när det var lätt att önska sig de vackra kroppar man ser i magazine, men i hennes fall var beslutet inte ett resultat av påtryckningar.
”Jag tror inte att det är tillämpligt på mig – det var främst för att jag ville må bättre själv”, säger Ms Hicks.

 

Läs hela artikeln

http://www.canberratimes.com.au/act-news/mummy-makeovers-lead-growth-in-plastic-surgery-lists-20141115-11lpus.html