Webbplats: http://www.lidingokliniken.se
E-post: info@lidingokliniken.se

-Lidingökliniken
Torsvägen 30
181 32 Lidingö

Igor Niechajev

Titel: med dr
Specialist i plastikkirurgi sedan år: 1979
Profilområde inom estetisk kirurgi: näsplastik, haka- förstoring och förminskning, vadimplantat
Akademisk titel/erfarenhet: med dr
Förtroendeuppdrag och övriga medlemskap: Hedersmedlem Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, Honorary member Swiss Society of Aesthetic Plastic Surgery, Editorial Board member Aesthetic Plastic Surgery Journal Swiss

Jag föddes i Warszawa, Polen mitt under brinnande Andra Världskriget. Min far var reumatolog och min farfar var överste och militärkirurg i den ryske tsarens arme.
Jag växte upp i Stettin /Szczecin (f.d. Svenska Pommern) där jag avslutade medicinska studier 1968 och har under studietiden arbetat som tolk i svenska. På 3-e årskursen bestämde jag mig att bli plastikkirurg. Efter studentupproret 1968 emigrerade jag lagligt till Sverige, inom trenden brain drain. Då var jag 25 år och inom 1 månad började jag underläkarvikariat på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Efter AT och svensk läkarlegitimation arbetade jag på kirurgen och vikarierade på Plastikkirugen på St.Görans sjukhus. För att breda horisonter och förbättra mitt CV avlade jag 1972 ECFMG examen och fick Green Card och 1 års residency i Allmän kirurgi på University of Illinois i Chicago. Därefter fick jag Fellowship i plastikkirurgi 18 månader på Mount Sinai Hospital också i Chicago. Jag fick operera mycket självständigt. Jag avlade 3 dagars FLEX (Federal Licensure Examination) och fick Licence to Practice Medicine and Surgery. 1976 var jag tillbaka i Sverige och överkompetent för FV-block. Moment 22. En öppning blev en FV-block i handkirurgi i Malmö där jag stannade till 1983, blev specialist i Handkirurgi 1978 och i Plastikkirurgi 1979. Jag disputerade 1982 med teman \\\"Vascular tumors\\\". 1984 var jag 4 månader i Miami- Baker & Gordon Fellowship in Aesthetic Surgery. 1985 övergick jag till privat verksamhet och etablerade Lidingökliniken.

Här hittar du Igor Niechajev