Skip to content

Liverpool plastic surgeon healing children from war-torn Syria

februari 1, 2017

Liverpool plastikkirurg hjälper barn från krigshärjade Syrien
Dr. Ali Juma hoppas att inrätta ett brittiskt team för att hjälpa barn som skadats i kriget

Läs hela artikeln

http://www.liverpoolecho.co.uk/news/liverpool-news/liverpool-plastic-surgeon-healing-children-12506905

 

Dessa är de fasansfulla skador som drabbar barn i krigsdrabbade Syrien – som behandlas av en topp plastikkirurg från Liverpool.

Ali Juma, 54, som är baserad på Spire Murrayfield Hospital i Barnston, har nyligen återvänt från volontärarbete i Triopli, Libanon där han behandlade barn med skador efter bombning.
Ali Juma, en plastikkirurg i Wirral s Spire Murrayfield Hospital, utför volontärarbete som välgörenhetsinsats på sjukhus i Jordanien
 

  Syrian flyktingkrisen – vad du kan göra för att hjälpa

Efter att ha behandlat nästan 100 patienter – mestadels barn – med skador från bomber, splitter och allvarliga brännskador, har Dr Juma nu förbundit sig att inrätta ett brittiskt team för att hjälpa och planerar också själv framtida besök för att hjälpa dem som drabbats av krig.

Han säger att hans senaste besök förvärrades av en enorm brist på medicinsk utrustning och personal i området.

Han sade: ”Förhållandena på sjukhuset i Libanon var svårare än vad jag erfarit från förra uppdraget i Jordanien, här med brist på personal och lokala leveranser; men det var tur att vi hade fört med oss förband, utrustning och annat material som donerats av Spire Murrayfield, och LEAP Global Missions.

”Patienterna som vi såg var så unga som 19 månader gamla, som drabbats av biverkningar av svåra brännskador och andra skador, med stort lidande. Detta som en direkt följd av kriget, eller som ett resultat av att leva i lägren.

”Det fanns bränn skador eftersom matlagning i lägren, sker med bl.a. kokande vatten direkt på spisar på marken. Brännskadorna är också en följd av spräng och splitterskador från kriget.”

På hans senaste uppdrag, Dr Juma – som föddes i Bagdad och tillbringade en del av sin barndom i Beirut – tog han med sig en praktikant plastikkirurg och en ledande intensivvård sjukvårdare från Storbritannien.

”Leap Global gruppers uppdrag var huvudsakligen samma lag jag arbetade med för 12 månader sedan och den här gången tog jag med mig en praktikant plastikkirurg och en senior intensivvård sjukvårdare från Storbritannien. Laget samspelade väl genast och vi plockade alla upp där vi slutade förra gången, det gav oss en bra start.

”Att njuta av att se sig själv arbeta på ett sådant här uppdrag är inte den korrekta termen, men vi  arbetar alla hårt och sammanhållet, för att uppnå framgångsrika mål. Belöningen att se framsteg är verkligen givande och tillfredsställande. ”

Nu hoppas Dr Juma, som bor i Liverpool, på att sätta ihop ett brittiskt lag och göra ytterligare besök till Mellanöstern och inrätta fortsatt vård för de patienter han behandlade.
Julie Watkinson, sjukhusdirektör på Spire Murrayfield, sade: ”Vi var återigen glada att hjälpa Ali med uppdraget till Libanon där han och hans team utför ett fantastiskt arbete bland offren för denna fruktansvärda konflikt.

”Det skulle vara underbart om det arbete han har varit inblandad i den mån kunde fortsätta och att det skulle kunna inspirera en brittisk baserade insatsstyrka och att vi  gärna kan fortsätta vårt stöd för det.”

Dr Juma, som specialiserat sig på rekonstruktiv plastikkirurgi av ansikte, bröst och kroppskonturering kirurgi vid Spire Murrayfield, har över 24 års erfarenhet inom plastikkirurgi och i hanteringen av trauma och återuppbyggnad.

Han sade: ”Vi har kunnat göra en hel del, men det är viktigt för oss att patienternas återhämtning fungerar så att de får långtidsvård. Vi har satt upp vissa system så att vi kan hjälpa till att hantera dem på kort sikt, men det är på lång sikt som är av stor oro och betydelse.
”Vad jag är orolig för är på längre sikt, de sen-effekter man ser av krigs-skador och som behöver år av vård, särskilt när det gäller barn som behandlas.

”Jag skulle vilja åka oftare och att inrätta ett brittiskt team som kunde gå ut två gånger per år och göra mer för dem.”

Syrian flyktingkrisen – vad du kan göra för att hjälpa