Skip to content

Kosmetisk kirurgi i Australien, regeringens påtryckningar, kosmetiska kirurger riskerar förlora licens

december 16, 2015

Kvinnors önskan att få perfekta, vackra bröst föranledde ett antal kosmetiska kirurger att starta med olicensierade plastik kirurgiska kliniker. Dock har New South Wales (NSW) regeringen på gång att snarast skärpa och genomföra nya lagar som kan förbjuda många kosmetiska kirurger från att olagligt göra bröstimplantat till sänkta kostnader. Åtgärden kommer efter ett antal patienter måste akut till sjukhus efter bröstförstoringar.

Under de senaste två åren, haft flera patienter omhändertagmna av sjukvården efter operationer bröstförstoring hos olicentierade kosmetiska kirurger.  Detta har tvingat Health Care Klagomål kommissionen att undersöka åtminstone tre kliniker, rapporterar Sydney Morning Herald. Bröstimplantat i NSW eller andra kosmetiska operationer för den delen, kräver inte att läkare skall ha specialist examen. Praxis är att man behöver bara licensieras av Private Health Faciliteter Act om ingreppet kräver sedering med bedövningsmedel.

Frågan uppdagades efter det konstaterades att en del av läkarna i vissa kliniker använde icke godkänd anestetika och icke tradionella ingrepp, rapporterar ABC News. Frågor har rests mot dessa operationer och den typ av narkosmedel som används.

Så sent som förra året, Krystle Morgan, drabbades en Wollongong kvinna av en lung punktering under bröstförstoring operation på The Cosmetic Institute i Bondi. I januari drabbades Amy Rickhuss  också ett hjärtstillestånd när hon genomgick ett liknande ingrepp på samma företagets Paramatta klinik.

NSW regeringen har insett att det krävs ett nytt lagförslag och kosmetisk kirurgi måste ingå i gällande lagar. Detta kommer att säkerställa att kosmetisk kirurgi operaioner kan endast ske i licensierade sjukhus och på licentierade privata kliniker. Medical Board of Australia  granskar också miljarder dollar industrin.

NSW Health hemsida har skrivit ett diskussionsformulär och inbjuder intressenter, branschexperter och allmänheten att dela sina synpunkter om ny klass av reglering och hur den skulle kunna definieras.

”Vi kommer att överväga om det finns ytterligare reglering av branschen, oavsett om det krävs lagstiftning eller annan författning för att göra det säkrare för patienterna”, säger hälsominister Jillian Skinner.

De kosmetiska behandlingar som granskas är bröstimplantat, bukplastik, stuss implantat, fettsugning, hals- och ansikts-lyft och penis augmentation. Många kliniker utföra dessa ingrepp för närvarande utan ordentlig sjukhusåterupplivningsutrustning.

Andra förändringar kan kräva att läkare måste vägleda patienter med informerat samtycke om risker och komplikationer för de aktuella operationerna. Läkare måste ta fullt ansvar för postoperativ vård och ha full kompetens för nödsituationer under smärtlindring eller sedering. Lagarna kan också göra det obligatoriskt för läkare att direktkontakt vid förskrivning av injicerbara läkemedel såsom Botox. Alla patienter bör få information om kostnaderna.

Se hela artikeln

 

http://www.ibtimes.com.au/cosmetic-surgery-industry-australia-under-nsw-government-pressure-cosmetic-surgeons-under-threat