Skip to content

Kate Middleton’s näsa nära ”perfection”

februari 20, 2013

1/30/13

Kate Middleton’s näsa har en hög efterfrågan hos plastikkirurger fr.a. i UK

Förutom de tusentals kvinnor som kör till sina colorists med bilder på Kate Middleton hår, rapporterar olika källor nu att många människor efterfrågar näsan också. Uppgifterna är lite suddiga, men Daily Mail har intervjuat flera kvinnor som har gjort det själva, och de brittiska plastikkirurger som de pratade med sa att förfrågningar om Kate Middleton särskilda schnoz har tredubblats sedan 2011. En näs specialist, Maurizio Persico, förklarar varför, om du inte själv kan se det bara genom att titta på hennes perfekta lilla sniffer:

Hennes näsa är rak med en söt, rund spets och är helt i proportion till ansiktet … Detta ger Kate en attraktiv och iögonfallande profil. Dessutom ser hon alltid glad och säker ut på foton, vilket är speciellt tilltalande för kvinnor vars eget utseende gör dem olyckliga – de som inte känner sig tillfreds med större eller krokiga näsor.

Samtidigt håller psykologen Carmen Lefevre, som specialiserat sig på studier av ansiktets attribut,:

Symmetrin i Kates näsa, vinkeln mellan hennes läpp och spetsen på näsan och den minimala mängd näsborre som syns, är i allt nästan perfekt.

Kates perfekta storlek på näsborre fungerar inte på vem som helst, och – man kan inte bara kopierar en persons näsa till en annan som en Mr Potato Head. Så tyvärr, de ”efter” bilder i Daily Mail är inte mycket annorlunda från andra före-och efter bilder på näsplastiker som du kan hitta på Internet. Vilket vill säga, att näsan är fascinerande att studerara och att korrigera kräver stor skicklighet och inte minst att välja rätt teknik för rätt patient.

Av Charlotte Cowles

New York Magazine