Skip to content

Göra och inte göra inför en fettsugning

september 23, 2015

Göra och inte göra inför en fettsugning
Var inte en ”sucker” när det kommer till fettsugning
Tips för bästa resultat före och efter fettsugning

Fettsugning är det ledande alternativet till att minska uppkomsten av lokaliserat fett och hjälpa till att avlägsna och skulptera områden med fettöverskott.

Fettsugningstekniken som använder vätska med lokalbedövning ”superwet” har utvecklats av plastikkirurger är mycket säker. Men som med alla ingrepp, har fettsugningen risker. Några enkla steg kan hjälpa till att förhindra eventuella komplikationer före och efter en fettsugnings operation. En genomgång av tekniken med behandlande läkare, och utvärdering till av att man har realistiska förväntningar är grundläggande. Och att följa de postoperativa råden är bara några riktlinjer som bidrar till att säkerställa att patienten får de bästa resultaten.

Här erbjuds några ytterligare tips för att säkerställa ett positivt resultat:
 

Att göra:

Gör din forskning: Det finns en hel del att tänka på när man genomgår fettsugning. Att välja en plastikkirurg med erfarenhet är mycket viktigt och kan bidra till att minska komplikationer.
Du skall behålla en hälsosam vikt innan operationen: Fettsugning är en teknik för att forma kroppen genom att ta bort lokaliserade fett i lokaliserade områden såsom buken, lår, armar eller midja. För bästa erhålla resultat bör sökande vara nära normalvikt med fast, elastisk hud. Detta är inte en viktminskning procedur.
Förstå dina alternativ: Det finns flera alternativ till fettsugning kirurgi. Tumescent fettsugning, det säkraste förfarandet, använder lokalbedövning som införes i fettvävnaden i en stor mängd och anestesivätskan får vävnaden att bli fast. Detta gör avlägsnandet av fett enkelt och smärtfritt och patienter får mindre blåmärken. Ultraljud och laser-fettsugning tekniken smälter fettet istället vid avlägsnande. Dessa tekniker är ibland ett bra komplement. Det är viktigt att du talar med din läkare så att man väljer rätt teknik för dig.
Följ de skriftliga postoperativa råden noggrant: Läkaren ger ytterligare råd efter operation för att undvika komplikationer. Måttlig fysisk aktivitet, såsom promenader, dagen efter operation kan minska risken för proppbildning. I vissa fall, kan kompressionsplagg bäras runt det behandlade området för att minska svullnad.

Att undvika:

Förvänta dig inte att se ”mager” dagen efter operationen: Du kommer alltid att se bättre omedelbart efter ett förfarande, men det slutliga resultatet kommer man inte att se förrän efter flera månader.
Tveka inte att ställa frågor: Innan ett samråd med en plastik kirurg bör en patient vara beredd med en lista av frågor till sin läkare. Frågor ska hjälpa patienten att förstå fettsugning processen, vad som väntar efter ingreppet och lära sig mer om läkarens utbildning och erfarenhet.
Gör uppehåll med naturpreparat eller kosttillskott: Produkter som aspirin, vitamin E och vissa växtbaserade produkter kan göra dig lättblödande. Dessutom kan vissa antiinflammatoriska läkemedel ökar risken för blödning under operation. Före operationen kommer läkaren att diskutera vilka eventuella mediciner och kosttillskott du kan ta och vilka som ska sättas ut.
Förutsätt inte att alla områden är behandlingsbara: De flesta, men inte alla, kroppsdelar är mottagliga för behandling. De mest populära områdena inkluderar hals, bröst, armar, midja, höfter, mage, rumpa, lår, knän och vrister. Din plastikkirurg kommer att berätta om du är en bra kandidat för operation.