Skip to content

Undre ögonlocken

Fråga

Hej. jag vill bli av med mina påsar under ögonen och var inställd på att ta bort hud och fett. Jag har varit på konsultation hos två kirurger. Den första sa, ta inte bort något utan gör en fettransplantation i skårorna. Du kan inte ha så höga förväntningar på resultatet utan kommer troligen behöva göra två transplantationer den första 20500kr den andra 14500kr.
Den andra kirurgen sa, det är för lite fett under ögonlocken. Om du tar bort fett och hud kommer ögonen att bli utstående och det blir skuggor. Han ville inte göra någon operation. Han ville heller inte fråga någon av hans kollegor om en second opinion och tyckte att jag ska behålla de ”manliga” dragen. Han menade också att fettransplantation kan göra att ögonlocken blir puffiga även i skåran. Risken är att 50-70% av fettet inte fäster. Nu vet jag inte hur jag ska göra, jag vill ju få ett piggare utseende och bli av med påsarna men ingen vill ta bort hud och fett. Är det fel metod för mig? Den ena vill göra en transplantation men jag vet inte vad jag kan förvänta mig för permanent resultat eller om det ökar puffigheten?

Svar

Hej! Det säkraste metoden oftast under ögonen är sk undre ögonlocksplastik. Har man bara en lindrig fåra så kan tunnt fett ge bra effekt men som du fick information om så försvinner ca 50% av det transplanterade fettet inom läkningstid ca 6 månader och i vissa fall önskar man göra en till operation vilket ger en ny kostnad. Dom moderna tekniker inom plastikkirurgi tar sällan bort fett i ansiktet utan vi omplacerar detta alt tilllägger för att få föryngrad effekt. Låter som det kan vara värt att ännu ta en till konsultation hos ngn av våra medlemmar som är van med ögonplastikkirurgi. Bästa Hälsningar, Riikka Veltheim