Skip to content

Tvist

Fråga

Hej! Jag opererades första gången 2018 och hade varit på konsultation 2 ggr hos min kirurg och haft massa mailkontakt. Jag kände innerst inne att han kanske inte förstod men tänkte att det var jag som var löjlig och nervös. Hade skickat in bilder på vad jag ungefär var ute efter. Men det jag reagerade mest på var att han mätte mina bröst 2cm mindre än en annan klinik jag var på konsultation hos innan och jag nämnde det ett par ggr. Han ville inte lägga in mer än 500cc och den andra ville lägga in minst 650 för resultatets skull.. Men han lugnade mig med att han visste vad han gjorde och det misstror jag inte honom för.
Men när jag såg mina bröst första gången kände jag redan då att nej detta var verkligen inte det jag ville ha!
Men lugnade mig med att det faktiskt kan ändras med tiden. Dock såg mina bröst ungefär likadana ut sen som dag 1. Var nog på 8 st efterkontroller, vägrade korrigera då det inte skulle gjort att jag fått det resultatet jag var ute efter. Tillslut fick jag en second opinion hos hans kollega och hon förstod felet direkt och erbjöd nu operation mot kostnad för implantaten, de blev precis så som jag ville haft dem från början kanske en aning stora men de är superfina. Jag grät igenom hela mötet och mådde så dåligt då jag fick helt plötsligt upp med 65.000 istället för 45.000 för mina bröst. Jag tycker detta är fel! Hade jag gjort mina bröst från början hos hans kollega hade det ju inte kostat mig 20.000 mer.
Men när jag hör av mig nonchaleras jag bara och det känns som att detta inte är ett problem för dem.

Vad säger Ni?

Svar

Väldigt tråkigt att du fått en så dålig upplevelse av din operation. Men hans kollega verkar ha hjälpt dig på bästa möjliga sätt i den uppkomna situationen. Det är alltid oerhört svårt för en utomstående att bedöma vad som sagts och bestämts på en konsultation. Du kan inte be den nya kirurgen att ta ett samtal om din situation med den ursprungliga kirurgen?