Hej, jag är 17 år och hittade nyligen termen ”tubulära” bröst när jag surfade. Alla bitar föll på plats och jag är i prinicip hundra på att jag har denna form missbildning. Ända sedan puberteten började har jag ogillat mina bröst. Det var då som de började bli såhär, men i den åldern är det enda man får höra hela tiden att allt är fullt normalt, alla har svullna bröst, det kommer med åren… men nu ska jag snart fylla 18 och mina bröst har inte ändrats i formen. Det är som att de har växt ”utåt” istället för att bli runda. De har knappt någon bröstvävnad, samtidigt som bröstvårtorna är väldigt stora och svullna. De är väldigt strutformade helt enkelt, det finns nästan inget ”veck” mellan bröstens undersida och vårtan.
Detta gör mig väldigt obekväm när jag är ute, jag bär tajta sportbehåar som ska trycka in och nästan alltid något ytterplagg så inte formen ska synas…
Detta gör mig så ledsen, jag bryr mig inte om att de är små, jag vill bara ha normala, runda bröst. Jag har förstått att man kan korrigera detta med operation, men är min ålder något hinder isåfall? och är det möjligt att jag kan få hjälp av landsting med att finansiera detta?
mvh Emelie.