Skip to content

Storfettsugning

Fråga

Jag undrar om det är normalt som jag känner. Det har gått 6 veckor sen stor fettsugning. Är så öm så det är svårt att massera, bortdomnad i rygg och höfter. Känns som man har en brännskada stort sår på ryggen och som att kläderna fastnar i ett geggigt sår, den känslan är det. Men på insidan. När jag böjer mig känns det som något sår spricker upp, set svider och bränner. Bör man strecha så det inte ”växer fast”? Kan det bli försent med massage om jag väntar, försöker med en vanlig massage apparat, delfinarm med kula. Strängarna man ser är ju ärr som ska masseras bort antar jag, men bulor och knölar vad är det? Går inte massera bort det.
Om man vet att det ska kännas så här, så är det bara att bita ihop. Men man undrar om något är fel, kan man bli brännskadad innanför huden?
Linda

Svar

Hej Linda. 6 veckor efter en fettsugning brukar man inte ha så mycket besvär. Jag gissar att du har en tight body eller annan kompression och då borde ju svullnaden vara borta nu. Har man använt en fettsugnings teknik där man inte bara fettsuger utan också lägger till värme - typ laser eller BodyTite då kan läkningen ta längre tid. Normalt är det bara bra att komma igång med massage efter 3-4 veckor. Kanske borde du be att din kirurg tittar på dig! Hälsning Anders Liss