Skip to content

Små bröst

Fråga

Hej!
Jag är 23 år och är 1,60 och väger ca 56 kg.
Jag är riktigt missnöjd med mina bröst, jag har aldrig haft ”befintliga” bröst. Jag får alltid köpa strl 70a i mina bhar och där fyller mitt högra nästan ut hela kupan, dock omöjligt och få någon klyfta medans mitt vänstra kan jag stoppa ner nästan en knuten näve.
Utan bh så är det endast två bröstvårtor som sticker ut som två spetsar med en ytterst liten hint av en rund form under det högra bröstet..
Jag vet inte vad jag ska göra detta gör mig riktigt nedstämd och jag undrar ifall detta är något som kommer växa till sig eller om det är såhär dem kommer vara..
Och finns det något jag kan göra? Jag har ofta tänkt på bröstförstoring men jag kommer aldrig lyckas spara ihop pengarna till det.
Jag fick min första mens tre månader innan jag fyllde nio år. Så känns ju inte som att jag fortf är i purberteten.

Svar

Hej, kvinnors bröst ser väldigt olika ut och ibland stämmer det inte med våra önskningar o förväntningar om hur kroppen ska se ut. I Din ålder har Dina bröst nog kommit ur puberteten och växer inte mer av den orsaken. Dock kan bröst förändras mycket i samband med graviditet, en del kan få större bröst efter barnafödande, men det är inte det allra vanligaste. I Sverige har vi skattefinansering för omhändertagande av sjukdomar och skador, kassan är begränsad och ska räcka till mycket. Utseendeförbättrande åtgärder av friska faller inte inom skattefinanseringen enligt regelverket. Så tyvärr är det allra bästa för Dig om Du vill ha hjälp med brösten, att ta kontakt med en seriös plastikkirurgisk klinik, gärna med någon av medlemmarna i vår förening, och beställa en konsultation. Där kan Du få information och möjlighet att diskutera pris mm. Lycka till! Hälsningar Susan Sandahl