Skip to content

Samlade frågor angående efterprocessen

Fråga

Hej!

Jag opererade min näsa (öppen totalplastik) för 3 veckor och 3 dagar sedan. Efter detta uppkommer självklart mycket frågor och oro. Mina frågor är följande:
1) Jag hade innan operationen en s.k. ”Polly Beak” nästipp. Från det att gipset åkte av fram tills nu är näsan fortfarande en glasklar polly beak, vilket oroar mig. Förstår att det är svårt att svara på utan att veta vad som har gjorts, men utifrån din erfarenhet, finns det god chans att det endast är svullnad? Det kan tilläggas att läkaren sa att han inte skulle röra min nästipp, men har samtidigt svårt att tro att en ”polly beak” tipp är ett planerat slutresultat?
2. Jag har fortfarande knappt något luktsinne alls, och heller ingen som helst känsel i min nästipp. Hur ”normalt” är detta efter 3 veckor?

Är väldigt tacksam för svar!

Svar

Hej! 3 veckor är väldigt kort tid efter operation. Svullnaden kan vara betydande och kan mycket väl gå tillbaka inom några veckor. Känseln i nästippen kommer normalt också åter men kan ta veckor till månader. Hoppas detta svarade på dina frågor. Mvh Docent SO Wikström