Skip to content

Överhäng efter kejsarsnitt och delad buk

Fråga

Hej
Jag har genomgått sex graviditeter varav de två senaste med stora påfrestningar på bukväggen. Vid den nästsista förlossningen 1998 fick jag en stor pojke på 5 kg och 55 cm lång och vid den sista förlossningen 2002 födde jag tvillingar. 1992 och 2002 blev det kejsarsnitt. Det här har gjort att jag kan se att jag har en mindre delning i bukväggen när jag gör situps samt att kejsarsnitten gett mig ett överhäng av magen över snitten som båda är bikinisnitt. Jag är 52 år, 178 cm och pendlar i vikt mellan 68-72, dvs jag är inte överviktig och har aldrig varit det men visst finns det lite hull. Jag tränar regelbundet men lyckas inte få bort min utåtstående mage utan ser alltid lite halvgravid ut.
Utöver dessa två ärr, som ligger precis bredvid varandra, har jag ett blindtarmssnitt från 1980, en TVT 2004 och en långt ärr på sidan efter att gallblåsan opererades ut 2005.
Går det att göra en korrigering på min buk trots flera ingrepp?
Kan man göra en korrigering utan fettsugning?
Hur mycket skulle en sådan operation kosta på ett ungefär?
Hur mycket mer skulle det bli om man gjorde en mindre fettsugning?
Vem av era medlemmar har bukplastik som sitt område och finns närmast Sundsvall?

Med vänlig hälsning,
7-barnsmamman

Svar

Hej! Fråga 1: Går det att göra en korrigering på min buk trots flera ingrepp? Svar: ja Fråga: Kan man göra en korrigering utan fettsugning? Svar: ja - men det blir oftast bättre med lite fettsugning Fråga: Hur mycket skulle en sådan operation kosta på ett ungefär? Svar: 65 - 90000 kr kan jag tänka mig. Fråga: Hur mycket mer skulle det bli om man gjorde en mindre fettsugning? Svar: Oftast är fetsugningen inkluderad i priset. Fråga: Vem av era medlemmar har bukplastik som sitt område och finns närmast Sundsvall? Svar: Det finns plastikkirurger som konsulterar i Sundsvall. Operationer görs på annan ort. Alla SFEP-plastikkirurger kan göra bukplastiker. Med vänlig hälsning, Anders Liss