Skip to content

operera näsbenet

Fråga

hej, jag har ett snett näsben efter diverse missöden när jag var mindre. Jag har vart hos läkare där dom konstaterade att näsbenet var snett på två ställen (näsan är kraftigt sned) men på ÖNH backade dom från operation eftersom dom ansåg att det inte var en funktionell operation.

Dom beskrev dock hur ingreppet för att återgärda problemet skulle utföras och det var genom att lossa på näsbenet och sedan fixera det rakt.

Det är endast näsbenet jag vill göra rakt, att näsan är stor och har andra skavanker bryr jag mig inte om.

Mina funderingar är nu hur ”stor” en sån här operation är? Jag är inget jätte fan av narkos! sen är det även en kostnadsfråga, vart brukar ett sånt här ingrepp hamna på ungefär?

Svar

Hej att korrigera en sned näsa är ett tacksamt ingrepp. För plastikkirurgen är det viktigt att ta reda på hur länge den varit sned och vad som är orsaken. Vidare om det är andningsproblem genom näsan. Att beskriva kostnader är inte riktigt fokus för denna fråga doktorn spalt. Det kan variera alltifrån 25-55.000:-. Föreslår att du söker upp en intresserad plastikkirurg i ditt närområde. Se Hitta doktor på denna site. Lycka till!