Skip to content

Onöjd bröstförstoring.

Fråga

Hej!
Jag har för två år sedan gjort en bröstförstoring. Har sedan första början tyckt att dom verkat ojämna. Men nu är de ena bröstet ganska ”fint” medan de andra är jättehängigt och jag uppfattar att det även är större då det hela tiden hoppar ut ur bh:n och de andra sitter kvar som vanligt. Känner mig jätteonöjd och väldigt obekväm när jag har på mig tighta tröjor eller bikini då ena beöstet har tendens att hoppa ur en aning.
Plastkirurgen tycker inte alls att det ser konstigt ut utan tycker att jag ska vara nöjd. Men alla som har sett dom tycker att jag ska klaga pga att dom ser väldigt ojämna ut. Har varit hos en annan läkare för en ”second opinion” och han tyckte att dom skulle ha föreslagit ett bröstlyft samtidigt som förstoringen då de är uppenbart att de skulle ha blivit ”fult”.

Har redan lagt ner så mycket pengar på op och kommer nog inte ha råd att göra ett bröstlyft de närmaste åren. Är bara 21 år & känns inte alls roligt att ha förstört mina bröst.
Så till min fråga, finns det något sätt att få dom att göra om en op och laga till felet? doktorn tycker ju inte att det är något fel med brösten trotts att jag förklarat hur jag känner?

Svar

Hejsan, jättesvårt att värdera hur det ser ut utan att se dig. Rent allmänt är det kanske så att man skulle gjort ett lyft från början, som det låter, detta är ju dock något som du skulle behövt betala för redan då, det är ju också svårt att veta vad ni pratade om före operationen. Om det behövs göras ett lyft beror det ju på din allmänna bröstanatomi, inte på det implantatsoperation som gjorts. Det har gått två år, har man "häng" i brösten brukar det tyvärr långsamt förvärras. Det är svårt att få någon att utföra och betala för ett lyft-ingrepp som du kanske skulle betalat för redan från början. Det är ju liksom inget som blivit fel med operationen - du har inte fått infektioner, spruckna implantat eller konstiga ärrbildningar. Du har antagligen ett mindre lyckat utseende på brösten beroende på ett anatomiskt "häng" i det ena(?) bröstet - något som inte har med implantatsoperationen att göra utan mer med din kropps uppbyggnad, utseende och form. Du kan ju ta en diskussion med din opererande plastikkirurg igen, men rent allmänt så tror jag att de flesta plastikkirurger nog inte skulle operera dig gratis igen. Om lyftoperationer skulle göras gratis efter några år, skulle priserna för första implantatoperationerna behöva bli kanske dubbelt så höga, så därför brukar inte detta kunna göras gratis efter några år.. Önskar dig lycka till! Hälsningar Susan Sandahl