Skip to content

Ögonlocksplastik

Fråga

Hej!

Jag har hängande ögonlock, särskilt vid yttre ögonvrån. Efter en lång tids dilemma så har jag bestämt mig för att operera ögonlocken. Jag har bokat tid hos Reza Aslani på Ögonlocksakademin i Uppsala, så jag kommer att åka upp och komma tillbaka till Göteborg under samma dag.

Första frågan gäller snitten som kommer att göras på mina ögon. Dr. Reza kommer att göra ett snitt som går upp ovanför ögongloben för att dra upp det sidohängande ögonlocket. Jag har förstått att det inte ör många kirurger som opererar på det viset utan håller sig till globlinjen. Hur ser ni på den typen av ögonlocksplastik? Risker för bestående ärr?
Sedan är jag lite orolig att för mycket fett tas bort och jag vill inte ha ”ihåliga” ögon. Kan man som patient bestämma att inte ta bort något fett?

Har ni några synpunkter vad gäller ansträngning eller risken för infektion vid så lång resa med tåg från Göteborg till Uppsala? Vad bör jag tänka på?

Slutligen, jag hittar inte Reza Aslani vid sökning på er hemsida. Är det en indikation på att han inte är specialist på kirurgi? Har ni i så fall information om honom, omdömen, bra som dåliga?

Jättetacksam för svar!

Med vänlig hälsning,
Shkurte Morina
shkurte.morina@hotmail.com

Svar

Hej, Dr Reza Aslani är inte plastikkirurg. Vänliga hälsningar Dr Lindahl