Skip to content

Ögon

Fråga

Hej!

Jag har mörka ringar under ögonen och jag kontaktade en skönhetsklinik för jag hört att fillers kan lösa problemet, tillfälligt iallafall. En läkare injicerade juvaderm under mina ögon 1 ml totalt. Blåmärken och svullnad kan uppstå men försvinner efter ett par dagar sa hon. Jag fick en svullnad på ena ögat och blåmärke på andra. Det har gått över en vecka och inget av det har försvunnit. Börjar bli orolig! Läste om man lägger fillern för ytligt så kan det bli knöligt, undrar om det som hänt här?
Upptäckte också att detta inte var hennes specialist område, utan hon är en öron,näsa hals läkare. Får dom injicera fillers då??
Har hört att man kan injicera ett ämne som gör att juvadermet upplöses? Läkaren sa att jag skulle kontakta henne om det inte lagt sig på en vecka, vilket det inte har gjort. Bör jag gå tillbaka till henne?Rädd att hon gör det värre. Kan jag kräva pengarna tillbaka? Kan det bli permanenta ”skador” om man injicerar fel?

Tack på förhand!

Svar

hej! Juvederm är en filler som innehåller resorberbar material. Således är det det osannolikt att få permanenta skador. I ögonregionen håller resultatet en längre tid än i övriga delar av ansiktet. Det är alltid att rekommendera att gå tillbaka till den personen som har genomfört behandlingen. Hon/han kan bistå med råd hur länge svullnaden kan vara, om injektionen har varit i ett djupare lager eller ytligt. Ojämnheterna kan tyda på ett mera ytligt läge.