Skip to content

näsplastik

Fråga

Hej!
När jag var 9 år, jag ramlade på en vägg och bröt näsan. Under livets gång har jag gjort 3 operationer, men fortfarande är snett.
Besökte många andra läkare för en ytterligare operation, men har alltid fått svar att det inte går att operera mera, annars kommer näsan att se ut som en (suddle nose), vad ska jag göra nu?

Svar

Hej Svårt fall. Många Läkare som bedömt din näsa och sagt att det inte går att operera igen. Svårt för oss i detta forum att ge kloka besked då vi inte har tillgång till journal eller bilder. Om andningsvägarna är bekymret är det Öron-Näsa-Hals läkare om det är ytternäsan som behöver korrigeras är det en erfaren näskirurg. Ibland kan man behöva korrigera och ge stöd åt näsan med revbenstransplantat från din bröstkorg. Det finns också tillfällen då det är riskfyllt att opererar eftersom det kan till och med bli sämre än innan. Kanske du skall göra ett sista försök och söka upp någon Plastikkirurg med intresse för näsor från våra medlemmar och be om en sista bedömning? Lycka till Fredrik Gewalli