Skip to content

Näsoperation

Fråga

Hej,
Jag gjorde en näsoperation (plastikoperation) för 5 år sedan och har sedan dess haft problem med näsan. Operationen utfördes på en mycket seriös och känd klinik. Man rätade upp näsan (något åt vänster) på så sätt att det eventuellt kan ha påverkat nässkiljeväggen. Blodcirkulationen är dålig (näsan är iskall när resten av ansiktet och kroppen är varm), näsan är täppt (höger näsborre), jag lider av konstant rinnande näsa (enbart höger näsborre), och jag snyter lite blodblandat slem i stort sett varje morgon. Jobbigast är min rinnande näsa som medför att jag snyter mig säkert 20 ggr/dag (även om det aldrig kommer något snor direkt, näsborren är egentligen bara fuktig hela tiden). Jag har undersökt min näsa hos en läkare jag blev hänvisad till av plastikkirurgen som konstaterade att inget var fel på min näsa och att jag sannolikt utvecklat en allergi och jag fick kortison för problemet. Jag tycker det är osannolikt att jag utvecklat en allergi i samband med operationen, dessutom det faktum att bara ena näsborren är täppt och rinner samt att näsan alltid är iskall tycker jag också tyder på att det inte är en allergi. Nu till mina frågor:
Är detta vanligt förekommande i samband med näsoperationer? Kan det vara nässkiljeväggen som inte längre tillåter fria luftvägar som ställer till det? Kan det vara någon ärrvävnad eller brosk som bildats? Kan man åtgärda problemet med en ny operation och var vänder jag mig för en sådan? Väldigt tacksam för svar.

Svar

Hej Dina problem är svåra att på mail ge ett korrekt svar på Min reflexion är att också söka en Öronläkare som ju är bra på allergi och få en bedömning av passagen genom näsan Fredrik Gewalli