Skip to content

Misslyckad operation – våga operera igen?

Fråga

Hej.
2013 opererade jag mig hos Gustav Aniansson. Såklart blev resultatet en katastrof. Jag har en mycket liten nästipp, näsvingarna ser stora ut pga detta, jag har en väldigt uppåt näsa och man ser in i mina näsborrar väldigt tydligt, samt har han filat näsbenet mellan ögonen så att jag ser platt och bred ut där, vilket gör att min ögonform har ändrats och jag har fått som skinn/veck vid ögonvrån närmast näsan.
Jag vill inte se ut såhär längre. Jag skulle vilja opereras om det lovas att resultatet kommer att bli mycket bättre, förväntar mig inte perfektion, bara mycket bättre.
Vid tidigare konsultation sades det att jag behöver bygga upp näsan med hjälp av brosk och vävnad. Vet ej om det brukar bli bra när man gör en sådan stor operation, då resultatet av den primära operationen blev mycket dåligt.
Vågar jag operera mig, och hos vem i sådant fall? Är svenska plastikkirurger duktiga på det här, eller ska jag söka mig utomlands? Kan det bli bra med en stor sekundär operation på det här sättet?

Svar

Hej, Det du beskriver och det du även verkat få information om är att en sådan åtgärd som sekundär näsplastik med transplantat till näsrygg osv., är en mer komplicerad operation. Det krävs som du även skriver en erfaren näs-plastikkirurg. Det finns erfarna plastikkirurger i Sverige, dock kan jag inte ge dig namn specifikt. Jag föresår att du bokar flera konsultationer och därefter försöker göra en samlad bedömning av den plastikkirurg som du väljer. Lycka till! Mvh Jonas Lundberg Akademikliniken Göteborg