Skip to content

Misslyckad näsoperation.Vill korrigera med semptumplastik

Fråga

Hejsan!

Jag har gjort 3 näsoperationer och ändå är inte nöjd.Första var en total näsplastik,förminskade näsan,näsborrar och gjorde näsan rakare.

Sedan den andra blev att ta jag fick ärrbildningar i näsan som gjorde att den blev tjock och hård,så fick ta bort all onödig brosk och tog bort en hård knöl på näsryggen.

Den tredje blev en liten korrigering,jämna näsborrar.Den första gjorde jag 3 år sedan och sista tredje i somras augusti 2013.Men jag är mer onöjd nu än jag var förut.

Jag fick 3 knölar på näsryggen som är hårda som ben,och näsborrarna är helt ojämna.Ena är liten och rund och den andra är lång och triangelformad.

Jag skickade bilder till min kirurg,han sa att det ser inte bra ut och jag måste boka tid till återbesök.Men jag har tappat förtroendet för kliniken och kirurgen. Är det normalt att göra näsoperation 4 gånger?

Hur kan jag vara säker att jag inte gör mer sedan 5 eller 6 gånger?

Jag mår inte bra psykiskt.De 3 knölar gör min näsa krokig och ojämna näsborrar gör mig till en missbildad.Jag är så trött på att korrigera näsan och varje gång vara osäker om det blir bra resultat eller inte.Jag har fått nu nästäppa,ena näsborren andas bättre än den andra.

Jag går nu på kortison,läkare på vårdcentralen antar att jag har fått polyp i den näsborren som är mindre.Vad ska jag göra?Jag har bokat tid hos öron-,näs,hals specialist som ska undersöka näsan.

Tror ni att jag kan få göra en operation inom landsting om läkaren bedömer att nästäppan beror på olika nässkiljeväggar och den ser missbildad ut?Kanske pga ojämna näskiljeväggar,blir näsan ändå sned och med knölar efter mina näsoperationer.

Jag skulle vilja operera näsan hos någon annan men inte betala har inte råd med det nu.Jag har dålig förtroende för min klinik. Kan ni ge mig råd?

Jag blir tacksam! Med vänlig hälsning,Ella

Svar

Hej Ella Svårt att ge råd när 3 operationer är gjorda och inga bilder finnes. Men du har ju en ÖronNäsa Hals Läkare som skall titta på näsan och där bör du kunna få råd. Om det är mindre ojämnheter skall man absolut vänta till 1 år har gått sedan sista operationen. Många gånger jämnar dessa ut sig med tiden.