Skip to content

Min näsa

Fråga

Jag är 22 år gammal om mår extremt dåligt över min näsa. Jag har fått höra att jag har en konstig näsa hela min uppväxt. Blev kallad ”rövnäsan”. Om det gick att bifoga bilder hade jag visat.

Min näsa är delad i mitten, och jag har alltså ingen nästipp så att säga. Detta syns extra mycket när ljuset skiner på mig åt ena hållet, och jag tänker alltid på vilket håll ljuset kommer från. Jag anstränger mig för att sitta vänd mot ljuset för att så minimala skuggor som möjligt ska kunna kastas och så att folk inte ska se hur förskräcklig min näsa är. Den är liksom delad.

Jag har inga finansiella medel att ha råd med en näsoperation. Jag har tittat på att kanske använda restylane som alternativ men jag tror inte att min näsa kan fixas med hjälp av det.

Snälla, jag vet inte vad jag ska göra. Jag är född med den här missbildningen. Finns det några finansiella medel jag kan ansöka om?

Svar

Hej Om näsan har en missbildning skall du bedömas på Universitetssjukhusets plastikkirurgiska mottagning. Be din husläkare skriva en remiss och bifoga bilder till din historia.