Skip to content

mage

Fråga

Hej.
Mitt namn är Daniel 35 år, när jag var 18 år tog jag stora doser kortison och gick upp 22kilo under 1 månad, jag har nu bristningar på magen vilket gör att den hänger över bältet linjen. Under dessa år har jag lagt på mig och ligger 10-15 kilo över min vikt.

Min fråga är,, finns det någon klinik i stockholm med gott rykte som ni kan rekommendera. är det säkert att fettsuga. Vilken metod är mest effektiv..

Jag har testat en hel del diets men magen sticker ut och drar sig inte tillbaka, troligtvis från bristningar från tidigare medicinering,,

Sista frågan, kan man på något sätt få bidrag för en operation, eller om det påverkats från tidigare sjukdom och medicinering?

Mvh daniel

Svar

Hej daniel! Om huden är mycket slapp och hängig är det inte säkert att det räcker med fettsugning utan man kan behöva en bukplastik. Om man har normalt BMI och ett uttalat häng med ett hudveck som är 3 cm djupt kan man få operationen gjord inom landstinget. Kontakta din läkare på vårdcentralen och hör om du kan få en remiss dit. Om du inte uppfyller deras krav så får du räkna med att bekosta operationen privat. De kliniker som finns på SFEPS hemsida drivs av plastikkirurger med lång erfarenhet.