Skip to content

Lyft av bröst samt förstoring

Fråga

Min syster gjorde ett lyft samt förstoring av sina båda bröst. Något som behövdes efter två barn kände hon. Hon är 38 år.
Jag förstår att det kanske är för tidigt att fråga så snart efter operationen men storasyster är lite orolig.

Det har gått två veckor idag sedan operationen och hon har varit på TVÅ återbesök. Ett idag och ett för tre dagar sedan.

Det jag undrar över är att hon är mera öm och har mera ont i ena bröstet som i måndags återbesök visade sig ha ”ett hål” något de troligen skulle sy ihop.
Efter Dagens återbesök så kommer det inte sys pga död vävnad utan hon ska bara byta förband VARJE DAG f.o.m nu och de hoppas på att hålet läker ihop.

men den döda vävnaden då? Är det bara typ sår-skorpor? jag blir såklart jätte orolig.

Svar

Hej, om det finns sk nekrotisk "död vävnad" kommer den att försvinna långsamt, ibland kan den behövar avlägsnas kirurgiskt. Dock är det viktigt att man följer förloppet noga och "hjälper" vävnader på traven så att det hela kan läka ihop. Det är därför bra att Din syster kommer på täta återbesök. Det är ett tecken på att plastikkirurgen/kliniken månar om sin patient. Allt både lyfta och stoppa in implantat är en stor operation som påverkar vävnade i brösten mycket. Att ha två återbesök första två veckorna är absolut normalt, ofta har man fler än så. Så jag tycker Ni ska se tiden an o ta emot hjälpen på återbesöker först o främst. Lycka till! Hälsningar Susan Sandahl