Skip to content

lös hud

Fråga

Hej!
Jag hade varit överviktig sedan barn tiden och nu är jag 28år. Sedan ca 2-3år tillbaka så började jag träna väldigt mycket och tappat stor del fett. Jag har ökat mycket i muskelmassa i hopp om att fylla ut denna löshud med muskler men jag inser att det krävs enorma muskler för att fylla detta.

Nu har jag en hel del bristningar och lös hud runt magen. Jag vet att min hud kommer inte dra sig tillbaka för att den är väldigt lös just nu. Jag kan i princip nypa tag vart som helst på min kropp och dra ut en bra bit hud. Speciellt runt mage och på rygg. Mina armar och ben är nog ända platsen med tight hud.

Vart ska jag vända mig för att få detta problem löst?
Vad kan det kosta?
Vad bör jag tänka på innan?

Svar

Hej! tack för din fråga. Som du skriver så kan man inte räkna med att huden själv drar ihop sig. Detta innebär att man operativt måste avlägsna hudöverskottet på buken (och då man också justerar ditt bukmuskelstöd) med en bukplastik. Du antyder också att du har överskott bak på ryggen och då får man eventuellt komplettera operationen med åtgärd även av detta. Du anger inte var du bor, men om du går in på hemsidan så ser du våra medlemmar i ditt närområde. Gå in på deras hemsida så får du en uppfattning om hur de arbetar och också deras priser. Du kan naturligtvis också ringa. Ett absololut pris kan du dock bara få efter en konsultation. Du bör även tänka på din kondition och din vikt. Du ska ha "rätt" vikt vid operationen så att du inte efter operationen går ner i vikt ooch får tillbaka ett hudhäng.