Lite bakgrund:
Jag gjorde år 2006 en bröstförstoring samt bröstlyft.
Tre år gick och under den tiden inga problem.
År 2009 fick jag centralstimulerande medicin (som jag nu slutat med) utskrivet av en doktor på grund av mina koncentrationsproblem. Efter att jag börjat ta medicinen tycte jag att bröstimplantaten började reagera negativt. För det första tyckte jag att de minskade i omfång så att huden på brösten blir löst. Sedan kände jag också en skavande känsla som kunde vara väldigt obehaglig och göra ont.
Jag gick till kliniken eftersom jag misstänkte kapselbildning men de avfärdade mina misstankar.
Jag beslöt mig år 2009 för att byta implantaten för säkerhets skull samtidigt togs det bort lite mer hud. Först gick allt som förväntat inga komplikationer alls.
Efter ett tag kom dock symtomen tillbaka.
Jag vände mig åter igen till kliniken och fick ingen indikation på att det skulle vara kapselbildning, dock kom vi överens om att implantaten skulle flyttas ner eftersom de hamnat högt upp.
År 2010 flyttades implantaten ner, något mera hud togs också bort runt bröstvårtorna. Kirurgen sa att det inte fanns några direkta kapslar vad han kunde se. Efter detta var det bra ett längre tag men nu känner jag av obehagen igen samt att det känns som att bröstimplantaten krymper.
Jag har nyligen börjat behandlas med Levaxin på grund av en underfunktion i sköldkörteln. Efter in sättningen av medicinen känner jag knappt av något i brösten, det som består är de utseendemässiga förändringarna som jag inte är nöjd med.

Och så till frågorna…

Vad kan detta bero på?
Är det någon mening med att korrigera igen eller är det bara att plocka ut implantaten?

Hoppas på svar

Med vänliga hälsningar