Skip to content

Komplikationer Brödtinplantat BII?

Fråga

Hej!
Jag opererade in mina silikonbröst i september 2001 hos dr Hans Nordström på läkarhuset Odenplan. Han har gått i pension och jag har inte blivit hänvisad till nån efterträdare. Jag var tillbaka på efterkontroll men sen har jag ingen kontakt att vända mig till. För ca 7 år sen vände jag mig till victoriakliniken för att ev byta ut inplantaten men det kändes inte helt rätt där så åren har gått.
Nu har jag sen förra hösten haft svullna lymfkörtlar på sidan av halsen under käkvinken och lite i armhålan. Jag känner mig orolig att det kan vara komplikationer från brösten. Jag känner mig hela tiden början till sjuk och trött. På vårdcentralen finns inga kunskaper om komplikationer av inplantat. På mammografin hänvisar de till ens plastikkirurg men som sagt så har jag ingen att vända mig till.
Har du/ni förslag på vart jag bör vända mig för jag börjar på allvar fundera på om detta bara gör mig svagare och sjukare för var dag som går.

Hälsningar Åsa

Svar

I första hand skall du vända dig till din vårdcentral för att få dina svullna lymfkörtlar undersökta ordentligt! Sedan kan du vända dig till någon av oss medelmmar i SFEP för att få hjälp med att byta ut implantaten.