Skip to content

Kluckande bröst

Fråga

Jag gjorde en bröstförstoring för 7 veckor sedan (mentor 375cc runda, bakom muskeln). Nu när jag trycker lite lätt under bröstet så kluckar det liksom till. Det gör inte ont, men det är obehagligt. Jag kan även få denna kluckande känsla när jag spänner bröstet.

Det bröst som kluckar är också fortfarande svullet upptill. Det har alltid varit lite ”efter” i utvecklingen än det andra. Ingen extrem skillnad, men det syns – framför allt när jag spänner bröstet. Då åker implantaten lite åt sidan och svullnaden framhävs.

Vad kan det vara? Detta oroar mig… kapselkontraktion? Rippling? Hur vet man när man har fått en komplikation som är värd att söka hjälp för?

Svar

Hej, det låter som det så här kort tid efter operationen kan ligga lite blod och sårvätska i operationsområdet i den ficka som implantatet ligger i. Det brukar försvinna efter några månader. Är Du orolig beställ ett konsultationsbesök till Din plastikkirurg och be denne känna igenom brösten. Lycka Till! Hälsningar Susan Sandahl, Plastikkirurg