Skip to content

Känner kanten på implantatet

Fråga

Hej!
Jag opererade in bröstimplantat för ca 3,5 månader sedan.
Jag har skött mig som jag ska efter vad kliniken rekommenderade. Första gången jag sprang var 12 veckor efter operationen med en väldigt stabil BH.
Efter jag sprungit en bit så kände jag i vänster bröst att det var typ som en luftficka eller något som kluckade i bröstet. Svårt att förklara…Gjorde inte ont utan kändes bara konstigt. Kände även samma känsla andra gången jag sprang men tredje gången kändes inget.
Nu när jag känner på insidan av vänster bröst, i klyftan så känner jag implantatet tydligt. När man drar med fingret längs insidan på bröstet så känns det lite bubbligt..Jag är smal och har lite underhudsfett så det kan ju vara därför. På höger bröst känner jag inget.
Så nu är jag orolig att jag på något sätt har förstört något med träningen…. Jag är inte 100% säker på att detta hände efter träningen, kan ha varit så innan också utan att jag tänkt på det.
Är det normalt att man känner implantatet enbart på ena bröstet som jag beskriver?
Eller finns det risk att något har hänt?
Hälsningar
Linda

Svar

Hej, ja det är normalt att man ibland känner implantatetskanten. Är bröstet fortfarande lika stort har sannolikt inget hänt. Be annars om en konsultation igen hos Din plastikkirurg som opererade Dig. Hälsningar Susan Sandahl, Plastikkirurg