Skip to content

Kan jag fettsuga och hudreducera buken trots min blodsjukdom?

Fråga

Jag är en kvinna på 49 år och övervikt. Efter 5 graviditeter har jag hängbröst och en buk som hänger så pass att det framifrån inte syns om jag har trosor på mig.
Jag har länge funderat över möjligheterna till en plastikoperation av buken och lyft av brösten.
Jag är medveten om behovet av att gå ner ytterligare i vikt. Har just nu gått ner från 150 kg till ca 120 kg och vill fortsätta arbeta på det.
Men buken är ett ständigt stort problem med hudirritationer och sår pga den stora ytan hud mot hud. Jag har tidigare opererats för åderbråck på båda benen och borttagning av gallblåsa, men med stora tveksamheter från den allmänna vården med avseende på min blödningsproblematik.
Jag har von Willebrands sjukdom typ 2M, medelsvår form. Vid operationer har jag behandlats med Cyklokapron och Haemate och vid lindrigare behandlingar eller spontanta näsblödningar även Octosim spray.

Tror du någon plastikklinik överhuvudtaget vågar behandla mig?

/Catrine Bergström
iman70@live.se

Svar

Hej Tack för mail Estetisk plastikkirurgi skall ju hanteras med så få risker som möjligt Vi vill gärna stimulera dig till fortsatt viktnedgång och föreslår att du efter ha uppnått målvikt med som mest BMI motsvarande 28 tar kontakt med ordinarie plastikkirurgisk klinik på Universitetssjukhusen. Vi vet att det bara har positiva hälsoeffekter att uppnå målvikten. Plastikkirurgiska korrektion får bedömmas från fall till fall Lycka till Fredrik Gewalli