Skip to content

Inte nöjd.

Fråga

Jag är en tjej som precis gjort ännu en förstoring på mina bröst. Jag hade ca 600cc innan, dock ville jag ha större, och ja ganska stor skillnad. Jag hittade en läkare som jag då tyckte verkade jätte trevlig och super snäll, Johan på Citadellkliniken (nuvarende Bellkliniken) Han sa att man måste specialbeställa större implanatat som heter Sebbin, dock kostade det 75000 kronor. Jag kände att att jag ville ha större och det var det här som behövdes. Jag flög hela vägen från Sthlm till Helsingborg för att träffa honom. Mötet gick fort. Vi provade inlägg och jag tyckte det såg fint ut. Jag berättade att jag hade olika stora bröst men då sa han att det inte går att beställa olika stora när de är såhär stora samt kmr det knappt synas.

Under tiden jag fick vänta på implantaten som beställdes mejlade jag fram och tillbaka med en sjuksköterska om hur det verkligen kmr att se ut, vad det är för implantat egentligen och bad om bilder, jag började bli osäker på om det var verkligen rätt storlek. De försäkrade mig att det var försent att skcka tillbaka dem och jag hade ändå varit tvungen att betala hela 75000kr även om jag inte gjorde operationen. Jag skrev aldrig på något papper ang detta. Jag gjorde såklart operationen då jag litade på dem och på Johan, då de berättade inte om några konsekvenser eller förvarningar att det kanske inte blir snyggt med olika stora.

På operations dagen var jag där prick kl 11 som det stod, flygit från sthlm och betalt för en taxi för 1000kr. Ja fick vänta i receptionen i en timme, och kände mig rätt svimfärdig då man är tvungen att fasta. Så jag bad om att få ligga ned. De sa att jag fick vänta. Sedan när jag väl kom in till mitt rum, fick morfin, spydde… då jag helt plötsligt var sista patienten och fick operera mig klockan 19:00. Där satt jag i 8 timmar. Jag fick aldrig någon info heller om vad som pågick.

Idag är jag hemma från jobbet, har fått ta ledigt i 5 veckor nu då jag har ont. Mina nya bröst är helt olika stora, den vänstra är en hel storlek för stor, samt är bägge för breda för min kropp, de går ända runt under armana samt är de för högt upp, nästan vid nyckelbenen. Jag ser ut som en bodybuilder då mina armar sticker ut pga dem. Jag mår psykiskt dåligt då de är så fula, de gör ont så jag känner mig låst från att göra någonting. Jag visste inte att de skulle vara såhär breda. Jag har självmordstankar då jag har tagit ett lån på 80000 för att kunna betala detta. Jag har nu mejlat och ringt till dem och bett om att få hjälp då jag mår dåligt och är missnöjd. Jag får svar tillbaka om att jag får åka ner till Helsingborg igen och låta Johan ta en titt igen på mina bröst, sedan åka hem till sthlm och vänta ytterligare 3 månader. de vill även ha ta betalt för operationen (30000kr) samt att ta ut dem flr 10000kr. Så det blir ytterligare 40000kr. Jag känner att jag kan lika gärna ta livet av mig, har verken råd eller kmr ha råd då jag inte kan jobba med dessa. Jobbar som modell samt säljare – deltid. Jag vet inte vad jag ska göra… Han har gjort fel tycker jag, han sa inte att de skulle vara så breda, jag, som hans patient är missnöjd och vill bara ha det rättvist. Jag fick aldrig några andra alternativ när jag visade osäkerhet. Hur ska jag ta mig tillväga?

Svar

Det är alltid väldigt svårt att uttala sig om operationsresultat när man inte har alla uppgifter gällande förloppet före under och efter operationen och inte kan se operationsresultatet. Du skriver dock att du inte alls är nöjd och då måste du ju försöka komma fram till vad som går att göra för att du ska bli nöjd. Jag föreslår att du skickar bilder till den som opererat dig, och samtidigt talar om vad du är missnöjd med. Naturligtvis är det svårare att göra bedömningen bara genom att titta på bilder av dina bröst men det kan vara ett första steg i er diskussion, och du kan på så sätt förstå vilka olika alternativ den kirurg som opererat dig från början kan erbjuda. Samtidigt tycker jag att du ska uppsöka en annan plastikkirurg där du bor. Besök en plastikkirurg som är medlem i Svensk förening för estetisk plastikkirurgi för att få en second opinion gällande ditt kirurgiska resultat och vad som skulle kunna vara den bästa åtgärden för att du ska kunna bli nöjd med dina bröst i framtiden.