Hej!

Jag ställer frågan igen då jag inte hittar något svar på förra gången jag ställde den. Jag opererade mina bröst första gången för 15 år sedan. Då under bröstmuskeln med runda silikonimplantat.
För några år sedan märkte jag att implantaten blev ”svampiga” och jag blev platt under bröstvårtan.
Jag gick tillbaka till den klinik där jag gjort ingreppet då jag hade 20 års garanti på implantaten. Jag fick göra en mammografi på mitt sjukhus och båda implantaten var trasiga så jag satte upp en tid på kliniken för att lägga in nya implantat.
Jag trodde att detta skulle fixa plattheten under bröstvårtorna men efter att svullnaden lagt sig så är det insjunka/plattheten tillbaka. Min läkare säger att jag måste göra ett bröstlyft för att ta bort detta då han säger att fördelningen av bröstkörteln inte är optimal och att detta beror på ålder, graviditet mm. Men detta uppstod ju i och med att de gamla implantaten gick sönder. Det är inge kul att det går inåt under bröstvårtorna. En annan läkare på kliniken tyckte jag skulle ta bra mycket större implantat för att fylla upp sårhålan ordentligt men denna läkare sa att det inte var någon bra lösning. Vad ska jag göra??