Skip to content

Fött barn och vill operera mina bröst.

Fråga

Hej! Nu har jag fött mina barn och ammat färdigt. Äntligen kan jag börja fundera på hur jag vill göra mina bröst.
Jag har alltid haft stora hängiga bröst och har velat operera dem mindre sen jag var 15 år. Jag var på konsultation då jag var 19 och kirurgen tyckte att jag skulle vänta tills jag fått barn.
Nu är jag 28 år och nu är det färdigt med att föda barn. Efter första barnet blev brösten lite mindre än innan och mer hängiga. Jag kunde ha Lindex bh i strl 75D, innan special bher i strl:70G.
Nu vet jag inte hur brösten blir pga att jag precis slutat amma andra barnet, men de brukar tappa storlek och bli ännu hängigare. Jag kan ha en IPad under brösten utan problem.
Vet att man är tvungen att vänta ett halvår men jag börjar redan nu fundera på hur jag vill göra.
Går det att sätta in ett mycket litet inplantat (som inte påverkar storleken på brösten så värstmycket) vill absolut inte ha större, egentligen. Men jag vill ha ett fint och långvarigt resultat så jag funderar på att sätta in ett väldigt litet så dem får en fin form, samt att lyfta dem.
Förr ville jag som sagt förminska och lyfta. Nu då dem blivit mindre av amningen ser jag ingen anledning att förminska dem ytterligare.
Vad tror du? Vad kan en operation kosta?

Svar

Hej, det låter som Du har fått sk "utammande" bröst efter barnen. Ofta blir de då lite som uttänjda påsar. Man kan åtgärda detta med lyft - ibland finns då tillräckligt mycket vävnad kvar för att det blir snyggt. Ibland måste man göra lyft och insättning av implantat, samtidit eller vid två tillfällen. Ibland räcker det med endast insättning av implantat om man inte har alltför mycket "häng" i brösten. Som Du förstår finns det många olika vägar beroende på hur det ser ut. Jag skulle föreslå att Du beställer tid till en Plastikkirurgisk klinik ( titta i vårt medlemsregister) och går på en konsultation. Där kan Du få diskutera olika åtgärder och få prisuppgifter. Lycka till! Hälsningar Susan Sandahl