Skip to content

Concharesektion

Fråga

Hej. Jag ska operera näsan snart och har via min VC och plastikkirurgen fått veta att jag har för svullna näsmusslor som jag bör förminska för att kunna andas bättre. Min plastikkirurg hat erbjudit sig att fixa mina näsmusslor i samband med den estetiska operationen, men min VC tycker jag ska göra en sak i taget dvs göra den estetiska operationen först sedan i efterhand kan jag gå till min VC och de bränner mina näsmusslor där.
Jag undrar om det kan påverka läkningen av min näsa om jag gör näsmusslorna vid näsoperationen, kan det påverka näsans utseende? Kan min näsa få en Annan form om jag kombinerar ingreppen, för har förstått att man får tamponader i näsan och det blöder mycket när man bråkar med näsmusslorna? Bör jag göra en sak i taget eller ta två flugor i en smäll?

Svar

Hej Du har gjort en grundlig genomgång av din näsas ut- och in-sida och fått råd. Det känns bra att ni alla är överens om vad som skall göras. Om man gör det samtidigt eller var för sig är en smaksak. Dvs det är inget som hindrar att man gör näsmusslor/Conchareduktion och ytternäsplastik samtidigt. Om man väljer att göra näsmusslorna vid ett senare tillfälle får man ytterligare op tillfälle men smärtor och svullnad är mycket begränsade och sjukskrivning är inte alltid aktuell då.