Skip to content

buk, bröst,ansiktlyft, ögonlock, fettsugning haka vid ett och samma tillfälle!

Fråga

Hej,
Vill ha en second opinion! Besökt Bella Kliniken Johan Nordqvist för konsultation ang. 1: Pelikanhalsen som är ett arv. Lovade mig själv som tonåring att jag inte vill ha hakan på bröstet. Johans förslag: Fettsugning haka och lyft samt ögonlockslyft. 2: Min kroppstyp gör att jag alltid i hela mitt liv haft överskott på magen och vid 54 års ålder är hud överskottet dessutom slappt! Åtgärd: Bukplastik – Åtstramning. 3: Byst! Har liten och ofylld byst. Åtgärd: Inlägg genom armhåla bakom muskel.
Jag frågade om allt gick att göra vid ett tillfälle = En nedsövning allt korrigerat vid ett tillfälle! Johan tyckte det var en bra ide´! Jag har bokat tid i december. Känner nu att jag behöver rådgöra med ngn ang risker och vad jag bör tänka på. Lång operationstid kräver en skicklig kirurg med fokus om allt ska bli bra tänker jag samt hur mår jag efteråt? Är singel. Kommer att vara rätt mörbultad gissar jag. Har hög smärtgräns och tanken på att opereras vid ett tillfälle tilltalar! Vad tycker du?

Svar

Ursäkta sent svar. Ju fler ingrepp vid samma tillfälle desto mer påfrestning för kroppen. Många ingrepp samtidigt kräver att man är tidigare frisk och ställer stora krav på god omvårdnad efter ingreppen med förebyggande av blodpropp, god övervakning och smärtlindring. Att kombinera två - tre ingrepp t.ex ögonlock, ansiktslyft och bröstförstoring vid ett tillfälle och bukplastik vid ett annat är en strategi. Helst bör det förflyta tre månader mellan ingreppen.