Skip to content

bröstproblem i tre år drygt

Fråga

Hej. I oktober-12 opererades en inflammerad mjölkkörtel bort ur mitt högra bröst.
Det läkte bra i huden men bildade en grotta under bröstvårtan som fylldes med nåt gult, (smält fett kanske, vid flertalet odlingar har inga bakterier visat sig). Det läkte ihop och öppnade sig om och om igen under tre år.
Nu i september-15 gjordes en ny operation där man tog bort en fistelgång och skrapade ur grottan men ingen förbättring skedde, samma ihopläkande och öppnande började igen.
Jag fick en PICO-pump som gjorde att ”grottan” stängdes men en gång mellan bröstvårtan och öppningen i vårtgårdens kant kvarstår, den hålls nu öppen med aquagel-drän och omläggning två ggr i veckan. Men här står utvecklingen stilla.
Min tanke är att eftersom en mjölkgång i bröstvårtan är kopplad till såret på något sätt är orsaken till att det inte vill stängas.
Jag är 43år, är frisk i övrigt, visserligen enormt stresskänslig men varken röker eller dricker och äter extremt bra mat. Jag har bett sjukvården där jag bor att ta bort bröstet så jag får fortsätta med mitt liv, jag orkar inte gå med detta psykiskt mer. Jag vill kunna simma och bada igen, det är ju den enda motion jag upplevt min kropp svarar på. Men de menar att jag ska fortsätta gå med detta i ”evighet”. Därför vänder jag mig till er för att rådgöra om det finns hopp om att få en lyckad operation genom plastikkirurgi. Antingen ta bort bröstet helt eller iallafall bröstvårta, mjölkgångar och körtlar, med eller utan inlägg/utfyllnad.Jag har ett stabilt förhållande och är inte fåfäng nog att behöva ha ett snyggt bröst, jag vill bara bli hel.

Svar

Hej, jag antar att Du inte varit på någon av våra Plastikkirurgiska kliniken vid Universitetssjukhusen. Föreslår att Du ber om att få en remiss till den Plastikkirurgiska klinik Du hör till. Denna remiss kan antingen Din doktor på Kirurg kliniken skriva eller att Du ber Din Husläkare skriva den. Det går att ta bort ett trasslande bröst o ersätta med implantat. Lycka till! Hälsningar Susan Sandahl