Hej!
För ca 5 år sen så gjorde jag en bröstförstoring (hallongele).4 år senare så fick jag plötsligt rodnad, värk, feber hög crp värde och vätskeinslamling på ena bröstet. Fick antibiotika och det blev bättre. Efter 2 veckor kom besvären tillbaka på det andra bröstet och sen så fortsatte det bara. I Karolinska så tog de provodling på vätskan och det visade sig inte vara något cancer. Besvären hade jag i 6 månader och åt också antibiotika i ca 6 månader tills jag beslutade att ta bort mina implantat.
Idag har det nu gått ca 7 månader sedan jag tog bort mina bröstimplantat och nu så funderar jag på att sätta in nya implantat här i Sverige.
Vad jag har förstått så har min läkare som tog bort implantatet inte har tagit bort kapselvävnaden runt om implantatet vilket har gjort mig lite orolig om jag ska nu göra en ny operation. Enligt honom så behövdes inte det.
Min fråga är följande till er:
Om jag ska nu göra en ny operation bör man eller borde man då ta ha bort kapselvävnaden runt om dels pga att besvären inte ska komma tillbaka igen och dels pga att bli säker om att det inte har varit BIA-ALCL cancer. Som jag skrev tidigare så tog de en odling på vätskan i Karolinska och då sa de att det inte är någon cancer. Men ändå så är jag fundersam angående detta med kapselvävnaden runt om.
Tacksam för svar