Skip to content

Bröstförstoring under 18

Fråga

Hej, jag är en tjej som precis fyllt 17 år. Jag har i flera år varit självmedveten och inte visat min kropp för andra. Jag är helt platt, mina bröst fyller inte ens en a-kupa. De i min familj har väldigt stora bröst som då gör det svårt för mig att förstå varför mina inte växt ett dugg. Jag går allltid ut med push up bh så ingen förutom min familj vet om mitt problem.

Jag vill göra bröstförstoring så snabbt som möjligt, men pga ålder och ekonomiska skäl är jag osäker på om det går. Jag läste en fråga och i svaret stod det att man helt saknar bröst så kan man få intyg och att ingreppet skulle bli landstingfinansierat. Jag tror att det skulle klassas som ”sjukdom” i mitt fall. Vem är det jag ska prata med om jag vill veta mer om detta?

Svar

Börja med att ta några fotografier på dina bröst, framifrån och från sidan. Beställ tid till din Husläkare och ta med de utskrivna bilderna. Be att husläkaren skriver en remiss till den landstingsfinansierade Plastikkirurgiska klinik du hör till, Husläkare vet oftast. Se till att Husläkaren bifogar dina bilder med remiss. Du kommer kanske då att bli kallad för en konsultation och få svar på om detta täcks av den skattefinansierade vården. Ibland kan Plastikkliniken direkt på bilderna avgöra att det inte går och kommer då att svara detta. Då återstår privat operation till egen bekostnad. Observera dock att du för privata skönhetsoperationer måste ha fyllt 18 år enligt lag. Lycka till! Hälsningar Susan Sandahl, Plastikkirurg