Skip to content

Bröstförstoring

Fråga

Jag har för exakt en månad sen gjort en bröstförstoring. Det vänstra bröstet gör inte alls ont, men det högra spänner ibland (känns lite som en knytnäve som man kramar) då jag ligger ner, böjer mig framåt. Dessutom stålar det ut i höger arm då jag höjer armen i axelhöjd. Jsg har lagt in bakom muskeln.

Min fråga blir: är detta vanligt att man kan känna så en tid efter, eller är det så att min nerv kan ha skadats eller att jag måste kolla upp detta? Ondast gör det på kvällen då jag ska sova

Tacksam för svar!

Svar

Hej! Det är inte så ovanligt att man kan ha spänningar och att det sticker till vid vissa rörelser efter en bröstförstoring. En orsak kan vara dragning i nerver i samband med att man lägger in implantatet, det tar ju ganska stor plats. Då kan en nerv först vara avdomnad för att sedan börja vakna till efter en tid och signalera. En annanorsak kan vara viss kvardröjande svullnad som också kan påverka smärtförnimmelser. Detta brukar avta efter några månader och sedan försvinna. Om brösten känns lika i övrigt kan man alltså avvakta. Om det är besvärligt kan man pröva med en liten dos inflammationsdämpande medicin som Ipren eller Diklofenak en tid.