Skip to content

Bröstförminskning

Fråga

Hej,
Jag är 25 år gammal och har ärvat stora bröst av min mamma. Efter all nackvärk, ryggrärk och all problem på grund av tyngd bröst bestämde jag mig att operera alltså förminska mina bröst år 2013 utomlands. Anledningen till att jag gjorde det utanför Sverige var att bröst plast kirurger som jag hade varit hos informerade mig om att kommer inte att kunna amma barn senare om jag gör en bröstförminskning. Jag har genomgått en bröstförminskning i Iran för ca 4 år sedan. 2 veckor efter operationen fick jag en kraftig infektion i brösten vilket gjorde att jag fick war och blödningar ut från brösten precis där de hade sytt ihop. Jag kontaktade vårdcentralen men de gjorde inget speciell behandling och skickade mig hem bara. Jag tog redam på att jag var gravid några veckor efter det och gjorde medicinsk abort.
Efter det fick jag ibland spontant värk i mina bröst men försvan snabbt. Brösten började växa igen kändes som och jag fick nästan lika stora bröst efter något år och dess tyngd har påvarkad mina axlar, nacke och rygg igen och det vardagen mycket svårare för mig särskild arbetslivet. Jag jobbar som tandhygienst heltid. Sedan förra året känner jag svårighet med att springa eller göra en del övningar när jag tränar för jag får kraftig värk i brösten först började med ena ( höger ) brösten men sedan båda men inte samtidigt. Nu känner jag mer värk i höger brösten så att jag bli tvungen att ta smärtstillande. Jag kontaktade min vård central och fick antibiotika men det gick ej över. Kontaktade de igen då fick jag genomgå mamografi samt en del undersökningar och de misstänker inflammation i brösten. Inget är klart än och jag lider verkligen av det och känner att börjar bli svagare med arbetslivet pågrund av detta problem.

Nu känner jag behöver hjälp verkligen. Vart och till vem borde jag vända mig till?

Jag vill gärna höra av Er.
Tacksam för snabbt svar.
Ni når mig på mobil nr 0707170783 eller
E-post: sarab.yaser@gmail.com
Mvh
Sarab Yabar

Svar

Hej, kontakta Din vårdcentral och diskutera vidare, på vilket sätt misstänker man inflammation i brösten - vilken typ av inflammation? I bägge? Att bara plötsligt få inflammation i bägge brösten utan att man ammar är inte så vanligt. Att man får det efter en bröstoperation på bägge sidor är också ovanligt. Om det finns ett bröstkirurgiskt center på Din hemort be om remiss dit. Annars hör med Husläkaren om Du kan remitteras till enhet som är bra på just med bröståkommor. Fundera över om Din bröstvärk kommer regelbundet i menstruationscykeln. Det är tyvärr alltid riskabelt och trassligt när man åker utomlands för en operation och sedan kommer hem med kanske komplikationer. Det blir svårt att veta vad som gjorts och rätta till det. Kan Du kontakta Din operatör i Iran och berätta om Dina problem och fråga om de sätt detta förut på sina patienter? Kan de ha sytt dig med några speciella trådar inuti?? Jag antar att Du inte har några inplantat och inte heller är gravid. Hoppas Du kan få hjälp! Hälsningar Susan Sandahl