Skip to content

Ansvarsförsäkring

Fråga

Hej.
Jag gjorde en full bukplastik, sydde ihop magmusklerna och fettsugning för 2 veckor sedan på Citadellkliniken.
Efter 10 dagar fick de söva mig på nytt och tömma mig på vätska i buken och satte drän. Två dagar senare fick de söva mig igår pga att såret helt var öppet. De säger så att det är en bakterie som ställer till det. Varifrån den har kommit vet ingen. Pseudomonas, ursäkta stavningen, säger de att den heter.
Nu undrar jag lite vilka rättigheter jag har. Såret kam jag bara tänka inte blir perfekt ihopsytt efter att de gjort om det två gånger.
Vet inget så hjälp mig gärna.
Martina

Svar

Hej! Vid en bukplastik så kan det uppkomma ett serom. Detta är vätska i själv sårfickan. Oftast tar kroppen redan på detta själv. Ibland får man punktera och ibland letar vätskan sig ut i mellan stygnen. Då händer det också att det spricker upp. Det är trist när det händer - men det är något som dessvärre kan hända. Bakterien som mycket riktigt heter Pseudomonas kommer oftast från din egen hud. Det är trist när detta händer - men det läker och blir oftast ett fint ärr. Blir det lite ojämnt eller fult korrigerar man det efter 6 - 8 månader. Vänta med att fundera på annat än att det ska läka. Gå på återbesök och följ de råd du får från kliniken. Hälsning Anders LIss