Skip to content

Fillers-tekniken är tyvärr sådan att den kommit i var mans hand.

januari 19, 2021

Med det menar Fredrik Gewalli att det enligt dagens regelverk inte finns några regleringar kring vem som får spruta in fillers eller botox. De som låter sig få fillers har blivit fler, Gewalli gissar på runt 400 000 fillersingrepp om året, och utförarna har blivit ”en kakofoni av olika människor”.

− Alltifrån frisörer och hudterapeuter, till dem som inte har någon utbildning överhuvudtaget och står i källarlokaler eller gör ”hemma hos”-behandlingar. Med stor förskräckelse har vi sett utförare som inte har någon kunskap om anatomi, aseptik, sårläkning eller medicinsk grundkännedom överhuvudtaget.

Konsekvenserna, berättar han, kan bli många och allvarliga. Allt ifrån infektioner till att man sprutar i ett blodkärl och får en propp i det blodkärlet. Nästa år införs en ny, och enligt Fredrik Gewalli, mycket välbehövlig lag tänkt att reglera just vem som får utföra estetiska plastikingrepp i Sverige.

−  Vi hoppas att lagsystemet tar bort alla dem som inte är legitimerade. Att det blir sjuksköterskor och läkare som utför detta och förstår vad som är viktigt och när man ska undvika vissa områden och när man ska säga nej till att utföra en behandling.

 

Läs hela artikeln

 

https://www.svd.se/helt-galet–9-aringar-far-rabattkod-till-lappfillers