Skip to content

Är det medicinskt motiverat med estetisk kirurgi?

december 17, 2014

Health
Chockerande transformation av käk missbildning

Av Dominic Kelly, lör, 6 dec 2014

Före och efter bilder på en flickas plastikkirurgi har nyligen gått viral, och den häpnadsväckande skillnaden visar hur viktigt kosmetisk kirurgi faktiskt kan vara.

På bilderna, först publicerade på Reddit, visar före-bilderna en tjej som lider av grav mikrognati (underutveckling av underkäken) och en chockerande transformering till ett helt annorlunda utseende i efter-bilder. Mikrognati, vilket förklaras av  Barnsjukhuset i Philadelphia, är ett tillstånd där käken är underdimensionerad. Det är ett symptom på en mängd olika kraniofaciala förhållanden.

 

Sjukhusets förklaring till sjukdomen fortsätter med att säga att det mest uppträder i spädbarnsåren och senare korrigerar sig själv, men i det här fallet stannade flickans utveckling av underkäken av, och blev aldrig bättre. Tack och lov verkar plastikkirurgi ha helt förändrat flickans utseende till det bättre, och eftersom Reddit inlägget har gått viral, verkar det som tusentals människor över hela Internet har erkänt den positiva förändringen i hennes utseende.

I fall som detta, är det absolut medicinskt nödvändigt med kosmetisk kirurgi”, konstaterade en kommentator. Skillnaden är häpnadsväckande! Jag är glad för denna lilla flicka Kirurgen kunde ta fram flickans sanna skönhet.

Ta en titt på de virala bilder av flickans dramatiska förvandling.

Källor: Mad World News, Barnens sjukhus i Philadephia, Reddit / Foto Källa: Reddit